diumenge, 14 d’abril del 2013

VALORACIÓ DE L'EDU MARXA

L'Edu Marxa del 13 d'abril a Girona ha estat un gran pas per a la re-mobilització a favor de l'educació pública i de qualitat i per a l'expressió i manifestació dels objectius i desitjos de la societat en aquest sentit. L'èxit de l'acte ha generat unes expectatives en les persones i els grups assistents cap a la consecució d'un major quorum i unió de la comunitat educativa i per l'extensió de la lluita per la qualitat de l'educació i  les seves funcions socials i personals.
La proposta, enfocada des de la participació lúdic-festiva ha estat un èxit per la varietat de propostes, el desenvolupament festiu, la pràctica de la lluita reivindicativa com a eina necessària per la defensa dels drets socials i la nombrosa participació ciutadana, tant a títol particular com des de plataformes i associacions: s'estimen en més de 500 les persones participants a l'event que, recordem, va durar des de les 6 del matí, hora de sortida dels primers marxants de l'Edu Marxa des de Sant Feliu de Guíxols, fins a les 5 de la tarda, hora en que es donava per acabada la concentració davant la delegació d'ensenyament a la Plaça Pompeu Fabra de Girona. Pel camí, marxa a peu amb rebuda dels participants a diverses poblacions com Llagostera i Cassà, marxes lentes des de l'Empordà, la Selva, la Garrotxa, el Gironès, lectura de manifest, tallers, actuacions, carmanyolada...i la difusió del missatge que l'educació és un bé fonamental de la nostra societat que cal protegir i fomentar per tal d'avançar cap a la convivència, la solidaritat, l'autonomia personal i la democràcia real.

Resum del manifest

“Exigim que tot el diner públic vagi a les escoles públiques i que no es tanqui cap aula de l'escola pública mentre es financen aules de la privada concertada.” Aquest és el primer punt del manifest de l'Edu Marxa que es va llegir ahir per part de professors i alumnes. Un manifest en què també es demana que les baixes del professorat es cobreixin des del primer dia i que es redueixin les ràtios d'alumnes per garantir una bona atenció a tots ells. El manteniment del català com a llengua vehicular i del sistema d'immersió lingüística com a eina de cohesió social és una altra exigència, així com la retirada de la LOMCE.

ELS DIARIS

Nació Digital

Diari de Girona
Marea groga

aragirona.cat
http://www.aragirona.cat/noticia/154818/mobilitzacions-contra-les-retallades-en-lescola-publica

YOUTUBE
Manifest: http://www.youtube.com/watch?v=V_xtYx-WAgY
Percusió ganxona: http://www.youtube.com/watch?v=HDPbg2DzWi4
Ballem el dubi-du: http://www.youtube.com/watch?v=QNuB3lbc71E

FOTOS












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada